Normal_ziekenhuisbed_zuster_patient

MIDDELBURG - In het kader van de Week van de Chronisch Zieken die vandaag van start is gegaan, organiseert het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Middelburg het symposium ‘Diabetes in Beweging’, zo meldt het ziekenhuis.

Deze middag worden diverse lezingen gehouden en is er een informatiemarkt over het belang van een gezonde leefstijl.

Een ander initiatief van het ADRZ is een zogeheten verwenbehandeling die het ziekenhuis in samenwerking met ROC Zeeland aanbiedt voor patiënten van de afdeling Longziekten in Goes. Leerlingen van de opleiding Schoonheidsspecialist en Allround Schoonheidsspecialist van de onderwijsinstelling bieden de patiënten die dag een manicure, gezichtsbehandeling of gedeeltelijke massage aan.

Tijdens de Week van de Chronisch Zieken vinden in het hele land activiteiten plaats om bekendheid te geven aan nieuwe ontwikkelingen en de stand van zaken op het gebied van de zorg en het maatschappelijk leven van chronisch zieken. De week, die van 9 tot en met 16 november duurt, is een initiatief van landelijke organisaties van patiënten, mantelzorgers, (para)medici, verpleegkundigen, verzorgenden, onderzoekers, werkgevers, werknemers, en arbeidsdeskundigen en -bemiddelaars.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz