Normal_ziekenauto_ambulance

NIJMEGEN - De grootschalige rampenoefening die afgelopen zaterdag in Nijmegen plaatsvond is goed verlopen, zo meldt het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ).

Tijdens deze oefening werkten, naast het CWZ, ook de ziekenhuizen Sint Maartenskliniek en UMC St Radboud mee. De drie ziekenhuizen in de stad oefenden samen met Defensie op het beheersen van een ramp, het registeren en terugvinden van slachtoffers en de familieopvang.

“Het is erg bijzonder dat we als ziekenhuizen en Defensie gezamenlijk zo’n grootschalige rampenoefening kunnen doen met ‘echte’ nepslachtoffers en familieleden”, zegt oefenleider Karin van den Berg namens de ziekenhuizen. “Het is ontzettend belangrijk om zo levensecht mogelijk te oefenen en samen te evalueren welke leerpunten er zijn.”

“Het was heel leerzaam om met zulke grote aantallen nepslachtoffers te werken die zich ter plekke erg realistisch gedroegen”, zegt Luitenant Kolonel Paulien de Kleijn. “Ook was het voor Defensie interessant om hierin samen te werken met de drie Nijmeegse ziekenhuizen.”

Bij de oefening deden ook de gemeente Nijmegen en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid mee. Naast de ongeveer 600 medewerkers van de verschillende instanties, deden er ook ruim 200.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz