Samenwerking in Twente

ALMELO - De medezeggenschapsorganen en de medische staf van Medisch Spectrum Twente (MST) en Ziekenhuisgroep Twente zijn akkoord gegaan met een coöperatie tussen de twee instanties. Dat meldt Zorgvisie.

De samenwerking, waar ook omliggende ziekenhuizen voor uitgenodigd zijn, is bedoeld om patiëntenzorg in Twente te waarborgen en te kunnen blijven ontwikkelen. Ook kan door de samenwerking topklinische en hoog complexe zorg voor patiënten in de regio beschikbaar blijven. De instellingen blijven wel zelfstandig en blijven basis- en centrumzorg op de locaties verzorgen.

De samenwerking is een eerste stap in de richting van een regionale visie. De wens is om door te ontwikkelen tot onder andere samenwerking per specialisme, spreiding van specialisaties, samenwerking tussen ondersteunende diensten en het behalen van doelmatigheidsdoelen.

Meindert Schmidt en Herre Kingma, bestuursvoorzitters van ZGT en MST zijn erg blij met de samenwerking. "MST en ZGT willen schaarse en complexe zorg concentreren. Hiermee wordt de zorg voor patiënten in de regio nog doelmatiger en van nog betere kwaliteit."

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem