Normal_medisch_personeel_zorg_specialist_chirurgie_dokter_

ZWOLLE - De kwaliteit van chirurgische zorg voor oncologiepatiënten in de Isala klinieken in Zwolle is landelijk bovengemiddeld goed, zo meldt het ziekenhuis.


Uit de meest recente rapportage Kankerregistratie van het Integraal Kankercentrum Nederland blijkt namelijk dat de sterftecijfers na grote kankeroperaties aan slokdarm, maag, alvleesklier, dikkedarm en endeldarm voor het ziekenhuis significant beter zijn dan in de rest van Nederland.

Vooral de behandeling van alvleesklierkanker, de operatie die berucht is om zijn complicaties, blijkt ´uitstekend´ te zijn met een lage ziekenhuissterfte van slechts 1,5 procent.

Na in 2011 hiervoor landelijke normen werden ingesteld bleek het Zwolse ziekenhuis in Nederland één van de vier topklinische ziekenhuizen met een bovenregionale functie te zijn die alle grote kankeroperaties nog mogen uitvoeren. Bovendien kreeg Isala onlangs nog een keurmerk van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten gekregen voor de behandeling van dikkedarm- en endeldarmkanker.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz