Normal_ncz_logo2

APELDOORN - Het Netwerk Cliëntenraden in de Zorg (NCZ) organiseert aanstaande zaterdag in Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn de jaarlijkse Cliëntenraaddag met als thema ‘De invloed van de Cliëntenraad op het Zorglandschap’.

Tijdens de dag worden diverse lezingen gehouden, onder andere door bestuurslid van het NCZ Jan Jurriëns. Hij houdt een lezing over de rol die de cliëntenraad speelt bij de samenwerkende zorginstellingen.

Veel zorginstellingen worden gedwongen met andere instellingen in een keten of netwerk samen te werken. De financier, de overheid, gemeenten en andere partijen, dwingt hen om niet meer alles zelf te willen doen. Bovendien is het ook niet zo eenvoudig de vereiste kwaliteit te realiseren tegen zo laag mogelijke kosten. Jurriëns gaat in zijn lezing onder meer in op de vraag in hoeverre dit een goede ontwikkeling is.

In een andere lezing bespreekt advocaat Roeland de Mol, coördinator adviesraad NCZ, de wettelijke rechten en plichten van de Cliëntenraad bij samenwerkingsverbanden en andere structuurwijzigingen. Verder worden er lezingen gehouden over de Cliëntenraad en de ontwikkelingen van Gelre ziekenhuizen en het zorglandschap in de Stedendriehoek.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz