Normal_tilburg_universiteit_logo

TILBURG - Prof. Dr. Jo Caris is door Tilburg University benoemd tot bijzonder hoogleraar Organisatieontwikkeling in de zorg. De leerstoel is gevestigd bij de aan de universiteit gelieerde TiasNimbas Business School en is beschikbaar gesteld door het Amphia Ziekenhuis.

Jo Caris zal zich bezighouden met de toenemende complexiteit van de zorg en de steeds moeilijkere beheersbaarheid en bestuurbaarheid die daarmee samenhangt. Interne ontwikkelingen en externe invloeden maken het steeds moeilijker om tot een goede afstemming te komen tussen de verschillende onderdelen in de zorg. Daarbij zijn er steeds meer verschillende belangen die meespelen, zoals van cliënten, aanbieders, professionals en van de samenleving.

"Investeren in een optimaal onderzoekklimaat is voor de zorgsector van wezenlijk belang", aldus directiecomitélid Hans Meij van Amphia. "Het is een complexe wereld waarbinnen medische, technische, financiële en politieke ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen." Het Amphia Ziekenhuis is daarom erg blij met de aanstelling en acht het van grote toegevoegde waarde voor het onderzoek binnen de instelling.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem