drank alcoholvergiftiging denis duthie

NEW PLYMOUTH - Artsen in Nieuw-Zeeland hebben het leven van een 65-jarige suikerpatiënt gered met een whiskey-infuus, nadat de man zichzelf vergiftigd had met zelfgestookte vodka. Dat meldt Time.com.

Denis Duthie had flink de bloemetjes buiten gezet ter ere van het vijftigjarige huwelijk van zijn ouders. 's Ochtends werd hij echter blind wakker, waarop zijn vrouw hem naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek de door Duthie genuttigde drank voor een reactie te hebben gezorgd met vijf verschillende medicijnen die hij slikte voor zijn diabetes.

Een effectieve behandeling van zijn formaldehydevergiftiging werd bemoeilijkt door een tekort aan ethanol in het ziekenhuis, die kon worden gebruikt als antistof. De behandelende artsen van het Taranaki Base Hospital stuurden daarop een ziekenhuismedewerker naar de lokale slijterij, waar een fles Johnny Walker Black Label ter waarde van 55 dollar werd aangeschaft. De whiskey werd vervolgens middels een druppelinfuus via de neus in de maag van Duthie gebracht.

De behandeling werkte en ondanks dat Duthie in vijf dagen tijd veertien kilo aan gewicht verloor, herstelde hij volledig van zijn uit de hand gelopen drinkgelag.

Duthie wil zijn opmerkelijke verhaal nu gebruiken om mensen bewust te maken van alcholomisbruik, zeker in combinatie met diabetes. Duthie werkt als tutor aan het Western Institute of Technology in de Nieuw-Zeelandse stad New Plymouth.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink