Normal_longen_radiologie_zorg_personeel_003

UTRECHT (Novum) - Twee radiologen van het Limburgse ziekenhuis Viecurie zijn op non-actief gesteld. Het ziekenhuisbestuur besloot daartoe na een onafhankelijk onderzoek door een radioloog van een ander ziekenhuis, meldt Viecuri op zijn website. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is op de hoogte gebracht.

Bij de twee radiologen was een gebrek aan vertrouwen, samenwerking en communicatie, concludeerde de radioloog van het andere ziekenhuis. Dat komt volgens bestuursvoorzitter Arie van Alphen door botsende karakters. Door de slechte werkverhoudingen werd informatie over patiënten moeizaam aan elkaar overgedragen.

"Ook waren de betrokken radiologen voor collega's bij tijd en wijle moeilijk bereikbaar. Dat kunnen en willen we ons als ziekenhuis niet veroorloven", schrijft Van Alphen in een verklaring.

Het bestuur van de afdeling radiologie bracht het ziekenhuisbestuur in september op de hoogte over de problemen op de afdeling. Het ziekenhuisbestuur besloot in oktober een externe radioloog in te schakelen, die in november verslag uitbracht. Het rapport wordt niet openbaar gemaakt.

Bij de afdeling radiologie werken twaalf specialisten. De afdeling blijft open.