plastisch chirurgie

DEN HAAG (Novum) - SP en PvdA willen een verbod op reclame voor cosmetische chirurgie. Dat zeggen de partijen maandag naar aanleiding van een reportage van het actualiteitenprogramma Editie NL over een Belgische kliniek, die via de aanbiedingensite Groupon kortingen aanbiedt op cosmetische operaties.

PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester vindt het stunten met prijzen in de cosmetische chirurgie moreel verwerpelijk, zegt zij volgens Editie NL. Volgens haar zijn er ‘heel veel cowboys' actief op die markt en is een algeheel reclameverbod op zijn plaats. Bouwmeester gaat hier bij de minister op aandringen. SP'er Henk van Gerven is het met haar eens. Hij wijst erop dat in België al een dergelijk verbod geldt.

De afgelopen week hebben honderden Nederlandse vrouwen een kortingsbon aangeschaft voor buikwandcorrecties, borstvergrotingen of facelifts. Volgens Editie NL vindt ook de Nederlandse Vereniging voor Plastisch Chirurgen dat de politiek in actie moet komen. Door de kortingsacties wordt de drempel om een cosmetische ingreep wel heel erg laag en laten mensen niet langer op basis van goede argumenten een ingreep doen, aldus de chirurgen.