Normal_albert_schweizer_ziekenhuis_dordrecht_logo

ZWIJNDRECHT - Op de locatie Zwijndrecht van het Albert Schweitzer ziekenhuis worden vandaag vier hypermoderne operatiekamers (OK´s) in gebruik genomen, zo meldt het ziekenhuis.

Om patiënten zo veel mogelijk rust en het idee van verbondenheid met de buitenwereld te geven heeft de architect van de OK’s, Rob Kanbier, veel aandacht besteed aan de vormgeving. Zo is zoveel mogelijk met natuurlijke materialen en rustgevende kleuren gewerkt. Bovendien zijn de wanden opgesierd met enorme foto’s van Zwijndrecht, het water en de natuur.

De architect heeft bij het ontwerp de ruimtes tevens ‘mensvriendelijk’ willen maken, door zo veel mogelijk daglicht binnen te laten komen.

Verder is de kans op verspreiding van bacteriën minimaal gehouden, door de routes van bedden en goederen op dusdanige manier in elkaar te laten verweven, dat alles wat de OK's in gaat, nergens in aanraking komt met wat de OK's uit gaat.

De locatie Zwijndrecht krijgt overigens vanaf maart de operaties uit de locatie Sliedrecht van het ziekenhuis er bij. In Zwijndrecht zullen vooral zogeheten ‘planbare' operaties tijdens kantooruren uitgevoerd. Dat zijn ingrepen waarvan al langer van tevoren vaststaat dat ze worden uitgevoerd, zoals bij een nieuwe knie of heup.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz