inspectie voor de gezondheidszorg

DEN HAAG (Novum) - Alle vestigingen van Stichting Zorgcentra de Betuwe staan sinds woensdag onder verscherpt toezicht. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) schort het bij de instelling aan de hygiëne en is de infectiepreventie niet op orde. Het verscherpte toezicht geldt in ieder geval voor vier maanden.

De inspectie voerde in november een controle uit bij zorgcentrum Beatrix in Culemborg. De inspecteurs stelden vast dat er nogal wat mankeerde aan de hygiëne van zowel werknemers als patiënten. Ook werden spullen niet op de juiste manier opgeslagen. Zo werden steriele en niet-steriele materialen niet gescheiden bewaard. Ook bij zorgcentrum Valentino in Maurik bleek de hygiëne niet in orde te zijn.

Bij een vervolgbezoek in maart werd vastgesteld dat aanbevelingen niet waren opgevolgd, waarna het verscherpte toezicht werd ingesteld. Inspecteurs zullen de komende maanden onaangekondigde inspecties uitvoeren. Als de situatie over vier maanden niet is verbeterd neemt de IGZ mogelijk verdere stappen.