Mammografie, borstkanker

AMERSFOORT - Vanaf vandaag is de mammapoli van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort elke werkdag geopend in plaats van drie dagen in de week. Een patiënt kan nu na het bezoek aan de huisarts vaak binnen een dag direct achter elkaar terecht bij zowel de chirurg als de radioloog.

Wanneer dat nodig is wordt er aanvullend weefselonderzoek gedaan. Vervolgens wordt dat door de patholoog nog dezelfde dag onderzocht. Aan het eind van de dag krijgt de patiënt de uitslag van de onderzoeken door de chirurg.

Blijkt er sprake te zijn van borstkanker, dan wordt direct een behandelplan besproken en zo mogelijk een operatiedatum vastgesteld.

Het ziekenhuis in Amersfoort behaalde eind 2010 als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland de deel-accreditatie oncologie van het NIAZ, als teken van het hoge niveau van de zorg aan kankerpatiënten. Daarnaast beschikt het topklinische ziekenhuis in Amersfoort over diverse kwaliteitskeurmerken, waaronder het ‘roze lintje’ van de Borstkanker Vereniging Nederland.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz