UMC St Radboud

(Novum) - Twee van de zes studenten van het ROC Rijn IJssel in Arnhem die woensdag gewond raakten op een terrein van defensie zijn donderdag uit het ziekenhuis ontslagen. Dat heeft een woordvoerder van het ROC vrijdag gezegd.

De leerlingen van het ROC oefenden woensdag op het terrein aan de Koningsweg met het interne bijstandsteam van de gevangenis in Arnhem. De leerlingen deden mee in het kader van hun opleiding tot beveiliger. Ze vielen van een vier meter hoge balustrade en liepen hoofd- en nekverwondingen op.

De twee zijn donderdag aan het einde van de dag naar huis gegaan. De toestand van de andere vier studenten is volgens de woordvoerder ongewijzigd. Drie van hen liepen ernstige verwondingen op en liggen nog altijd in het UMC St Radboud in Nijmegen. Een student ligt nog in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem

De marechaussee heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeval. Een woordvoerder kon donderdag nog niet zeggen hoelang het onderzoek gaat duren. "Tientallen waren getuige van het ongeval. Die worden nu gehoord en dat neemt flink wat tijd in beslag."