Normal_ruwaard_van_putten

(Novum) - Drie ziekenhuizen willen zorgen voor een doorstart van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Het gaat om het Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. De aanvraag voor een overname ligt momenteel bij de Autoriteit Consument en Markt, zo meldden de drie partijen maandag.

Het ziekenhuis moet verder gaan onder de naam Spijkenisse Medisch Centrum, een zogenoemd short stay ziekenhuis. Dit is bedoeld voor mensen die maximaal vijf dagen in het ziekenhuis moeten verblijven.

Een woordvoerder van het Ikazia Ziekenhuis kan nog niet aangeven wat voor gevolgen een overname heeft voor het personeel van het maandag failliet verklaarde Ruwaard van Putten Ziekenhuis. Op een persconferentie die om 16.00 uur begint moet daar meer duidelijkheid over komen.

De drie ziekenhuizen wilden het ziekenhuis eerder al overnemen. De onderhandelingen met die partijen mislukten echter. De overname bleek toen financieel niet haalbaar te zijn.

Het Ruwaard van Putten kwam in de problemen nadat het ziekenhuis in november onder verscherpt toezicht kwam te staan van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, vanwege problemen op de afdeling cardiologie. Het toezicht werd eind mei opgeheven, omdat de patiëntveiligheid volgens de IGZ weer gewaarborgd was.