Normal_verpleegkunde_zorg__screenshot_

Het personeel van het overgenomen Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse dreigt de dupe te worden van de gang van zaken rond de nasleep van het faillissement. Bestuurder bij CNV Publieke Zaak Joost Veldt zegt zich te ergeren aan de communicatie van de overnemende ziekenhuizen. Dat meldt Trouw.

Ruim 500 medewerkers van het ter ziele gegane Ruwaard kregen deze week een tijdelijke aanstelling voor 3 tot 6 maanden aangeboden. Nog eens 100 medewerkers van de facilitaire dienst kregen te horen dat ze nog een maand aan het werk konden blijven. Onduidelijk is wat er daarna met deze mensen gebeurt.

CNV Publieke Zaak geeft aan dat hiermee de onzekerheid voor de medewerkers blijft bestaan. Van Veldt stelt dat de overnemende ziekenhuizen onvoldoende garanties bieden aan de werknemers van het Ruwaard. Ook voorzitter Corrie van Brenk van zorgvakbond Abvakabo FNV is niet te spreken over de gang van zaken: 'Het personeel is zich steeds blijven inzetten voor het ziekenhuis. Nu krijgen ze stank voor dank.' Van Brenk vindt dat met de korte contracten misbruik wordt gemaakt van de afhankelijke positie van de werknemers.

Het ziekenhuis, dat doorgaat als het Spijkenisse Medisch Centrum, laat weten dat voor een grote groep medewerkers ook na 1 januari 2014 werk zal zijn.

© Nationale Zorggids