Normal_martiniziekenhuis_gevel

Voor 53 werkzoekenden in het Noorden is er zes maanden werk beschikbaar gekomen door een  project van het Martini Ziekenhuis (MZ) in Groningen. Daarbij moeten in totaal 1,3 miljoen dossiers gedigitaliseerd worden. Dat meldt het MZ.

In de tweede week van juli wordt er gestart met het scannen van ongeveer 6 kilometer aan klinische en poliklinische patiëntendossiers. De dossiers liggen opgeslagen in het externe archief in Tynaarlo. Dit traject is een grote stap binnen de invoering van het volledig digitaal werken in de gehele organisatie van het MZ. Paul van der Wijk, lid raad van bestuur: 'Door deze digitaliseringsslag zijn straks alle medische patiëntendossiers voor gebruikers op een eenvoudige, snelle en betrouwbare wijze digitaal opvraagbaar.' Hiermee denkt het ziekenhuis efficiënter te gaan werken en het huidige en toekomstige zorgproces rondom een patiënt beter te ondersteunen. Tevens wordt er op kosten bespaard die gepaard gaan met opslag en opvraag van papieren dossiers.

Het omvangrijke project wordt uitgevoerd door het bedrijf Forline in het Drentse Tynaarlo, dat voor de gelegenheid medewerkers heeft aangetrokken die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. 'Dit is voor ons natuurlijk een prachtig project. Niet alleen inhoudelijk op onze expertise, maar vooral omdat we zoveel mensen aan het werk helpen. Samen met Uitzendspecialist uit Almere en Werkplein Baanzicht uit Assen zijn we in maart van start gegaan met het werven van mensen in en rondom Tynaarlo. De nieuwe medewerkers van Forline zijn werkzoekenden met een bijstandsuitkering', aldus directeur Dirk-Jan Methorst.

© Nationale Zorggids