Normal_microscoop_laboratorium_medisch_onderzoek

Het laboratorium pathologie van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen heeft opnieuw  het kwaliteitskeurmerk verdiend voor zijn dienstverlening. De accreditatie is verleend door CCKL, een onafhankelijke stichting die toeziet op de kwaliteit van laboratoriumonderzoek en accreditatie van laboratoria in de gezondheidszorg. Dat meldt het ADRZ.

Het laboratorium pathologie doet onderzoek voor (huis)artsen in de regio’s Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland en Schouwen-Duiveland en voor specialisten van het ADRZ. Ook wordt nauw samengewerkt met het ZorgSaam Ziekenhuis en de regio Zeeuws-Vlaanderen. Op basis van onder meer de diagnose van de patholoog bepaalt de behandelend arts een behandeling. Ook het bevolkingsonderzoek baarmoederhals- en borstkanker wordt door de afdeling Pathologie verricht.

Het modern uitgeruste laboratorium is sinds vorig jaar gevestigd aan de Haarmanweg in Terneuzen. Daarvoor was het lab gehuisvest in Middelburg. De her-accreditatie betekent dat ook op de nieuwe locatie voldaan wordt aan de geldende kwaliteitseisen. Laboratoria die erkend zijn door CCKL en een accreditatie hebben ontvangen hebben een kwaliteitssysteem dat regelmatig wordt getoetst, zodat patiënt en zorgverzekeraar blijvend verzekerd zijn van kwaliteit.

© Nationale Zorggids