Logo_logo_jeroen_bosch_ziekenhuis_groot

Softwarebedrijf Alert hoeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch geen schadevergoeding te betalen voor het mislukken van de invoering van het het elektronisch patiëntendossier (EPD). De rechter oordeelde dat het ziekenhuis de samenwerking met Alert niet eenzijdig had mogen beëindigen. Dat meldt NOS.

Door het ziekenhuis was een vergoeding geëist van 8 miljoen euro en de teruggave van 1,1 miljoen euro aan investeringskosten. Het contract met de softwareleverancier Alert werd opgezegd na ontevredenheid over het EPD, maar het JBZ heeft volgens de rechter onvoldoende duidelijk gemaakt waarom Alert tekortschoot. De vraag of Alert steken heeft laten vallen is tijdens de rechtszaak niet behandeld.

Naast het JBZ hebben nog drie andere ziekenhuizen een conflict met Alert over het mislukte EPD softwareproject. Het gaat om het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, Bernhoven in Uden en het Atrium MC in Zuid-Limburg. De rechter doet binnenkort uitspraak over de eis tot schadevergoeding van het Tweesteden Ziekenhuis. In een andere procedure wordt door Alert een schadevergoeding geëist van de vier betrokken ziekenhuizen.

© Nationale Zorggids