Logo_logo_groene_hart_ziekenhuis_ghz_gouda

Het zorgaanbod op de polikliniek van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Nieuwerkerk aan den IJssel is verder uitgebreid. Sinds juli kunnen zwangere vrouwen er op dinsdag- en zaterdagmorgen terecht voor zorg van Promessa verloskundigen. Op 13 augustus vond de officiële opening plaats. Dat meldt het GHZ.

Met de uitbreiding van de polikliniek kunnen inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel en omgeving dicht bij huis terecht voor verloskundige zorg. Door de komst van Promessa (eveneens gevestigd in Waddinxveen, Moerkapelle en Zevenhuizen) kan er beter worden samengewerkt met het GHZ en kan medische zorg sneller worden overgedragen, indien nodig.

Vanaf begin volgend jaar kunnen zwangere vrouwen onder begeleiding van hun eigen verloskundige bevallen in een van de unieke GezinSuites van het GHZ in Gouda. In deze suites staat het gezin centraal. Van binnenkomst tot vertrek blijft de moeder op dezelfde kamer en is het aantal verschillende gezichten aan het bed beperkt. Zelfs als het kindje in de couveuse moet blijven moeder en kind bij elkaar. Dit geeft rust aan de baby en de ouders en is uniek in Nederland. Naar verwachting worden er 22 GezinSuites in januari opgeleverd.

© Nationale Zorggids