Normal_nachtdienst_zorgpersoneel

(Novum) - Ongeveer zeventig procent van de werknemers van het Spijkenisse Medisch Centrum krijgt een vast contract. Dat maakte het ziekenhuis, dat onlangs een doorstart maakte, woensdag bekend. Omgerekend gaat het om 'circa 330 medewerkers', aldus een woordvoerder. Mogelijk worden later dit jaar nog meer tijdelijke contracten omgezet in een vast dienstverband.

Het volledige personeelsbestand van het ziekenhuis kreeg in juni een tijdelijk contract aangeboden nadat het hospitaal failliet werd verklaard. Het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis was in financieel zwaar weer beland nadat het in november onder verscherpt toezicht kwam te staan van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Problemen op de afdeling cardiologie waren daarvan de oorzaak.

Nadat het hospitaal werd overgenomen door drie andere ziekenhuizen kondigde het Spijkenisse Medisch Centrum aan over te stappen naar een nieuw 'zorgprofiel'. De medewerkers die nu een vast contract krijgen, passen in dat profiel, aldus het ziekenhuis. De overige werknemers blijven voorlopig in tijdelijke dienst.