Logo_logo_cbg_meb

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is voor de periode 2013-2014 op zoek naar geschikte kandidaten voor lidmaatschap. Het CBG is een zelfstandig bestuursorgaan dat verantwoordelijk is voor de toelating en bewaking van geneesmiddelen. 

Het College, dat maximaal uit zeventien leden bestaat, is breed ingebed in wetenschappelijke en klinische kennisnetwerken in Nederland en speelt in Europa een vooraanstaande rol op het gebied van de registratie en veiligheid van geneesmiddelen.

Leden van het College zijn allen toonaangevende experts op een bepaald medisch of farmaceutisch terrein. Zij zijn tevens in staat om in onafhankelijkheid, over hun eigen vakgebied heen, tot verantwoorde oordeel- en besluitvorming te komen. Collegeleden worden door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herbenoembaar. Het College laat weten graag in contact te komen met, of geattendeerd te worden op geschikte kandidaten voor lidmaatschap van het College.

© Nationale Zorggids