Normal_dokter_huisarts_medisch_apotheek_kruis_apotheek

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft Apotheek Schiemond in Rotterdam het bevel gegeven om de apotheek met ingang van 24 september te sluiten. Aanleiding voor de sluiting was het ontbreken van een verantwoordelijke apotheker in deze apotheek. De inspectie constateerde ernstige risico’s voor de patiëntveiligheid.

Tijdens een bezoek op 19 september constateerde de inspectie dat er geen verantwoordelijke apotheker aanwezig was voor het toezicht op de werkzaamheden. De recepten werden afgehandeld door twee onervaren apothekersassistenten. De inspectie beoordeelde de controle bij het klaarmaken van de recepten als onvoldoende. Bij de opslag van geneesmiddelen in de koelkast was geen temperatuurmonitoring aanwezig, kinderrecepten werden niet apart gecontroleerd en risicovolle geneesmiddelen werden bij uitgifte niet gecontroleerd door een apotheker.

Het bevel geldt zeven dagen en zal worden verlengd tot het moment dat de apotheek, naar het oordeel van de inspectie, voldoet aan de voorwaarden om weer verantwoorde zorg te kunnen leveren.

© Nationale Zorggids