Normal_medisch_personeel_co-assistent_ziekenhuispersoneel_coschappen_patient_wiki_-c_

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam is volgens geneeskundestudenten van het AMC in het studiejaar 2012-2013 de beste instelling om coschappen te lopen. Dat is de conclusie van de Evaluatie Commissie Master Geneeskunde (ECMG) van het AMC na het verwerken van alle beoordelingen van studenten, zo meldt Medical Facts.

Volgens Joost Wiersinga, voorzitter van de ECMG, waren de beoordelingen voor het Slotervaartziekenhuis 'zeer hoog'. In de evaluaties wordt het ziekenhuis beschreven als een goede organisatie, met een prettige sfeer en veilige leeromgeving. De begeleiders worden getypeerd als 'laagdrempelig benaderbaar'. Verder kwam de evaluatie naar voren dat studenten in het Slotervaartziekenhuis de kans krijgen om veel patiënten te kunnen zien op de polikliniek en dat ze 'goede, duidelijke en gestructureerde feedback'  krijgen. Vooral met die gestructureerde feedback gaat het volgens Wiersinga 'lang niet overal even goed'.

Onderwijscoördinator en internist Jan-Willem Mulder van het Slotervaartziekenhuis nam maandagmiddag de ECMG Award voor het beste opleidingsziekenhuis voor coassistenten in ontvangst. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) eindigde als tweede instelling en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis als derde.

© Nationale Zorggids