Normal_amc_academisch_medisch_centrum_amsterdam__2_

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam wil het eigen handelen in de zaak van huisarts Tromp uit Tuitjenhorn onderzoeken. Het AMC zegt daarbij ook mensen van buitenaf te willen betrekken. Daarnaast wil het ziekenhuis een onafhankelijk onderzoek naar het optreden van alle partijen in deze zaak. Dat meldt Trouw.

Het AMC zou dit voornemen hebben geuit naar aanleiding van het verhaal van de weduwe van Tromp in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur afgelopen zaterdag. De weduwe vertelde in het programma dat “niemand geïnteresseerd was in zijn kant van het verhaal”. Het AMC is volgens haar tekort geschoten door direct met de Inspectie voor de Gezondheidszorg contact op te nemen en niet eerst met huisarts Tromp te spreken.

De huisarts diende in augustus dit jaar een niet toegestane hoeveelheid morfine toe aan een terminaal zieke patiënt. De patiënt overleed niet veel later. Een coassistent van het AMC die stage liep bij de huisarts had twijfels over het handelen van Tromp en meldde haar bevindingen bij haar begeleider van het AMC. Deze schakelde op zijn beurt de inspectie in. Justitie klaagde de huisarts aan voor moord en de politie deed een inval bij Tromp thuis. Begin oktober benam Tromp zichzelf het leven.

© Nationale Zorggids