Normal_slotervaartziekenhuis_amsterdam_2008

(Novum) - De verkoop van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam aan zorgondernemer Loek Winter gaat door. Dat bevestigt Winters bedrijf, MC Groep, donderdag.

De eind november aangekondigde verkoop was op losse schroeven komen te staan door een rechtszaak die was aangespannen door voormalig bestuursvoorzitter van het ziekenhuis Aysel Erbudak. Zij meende dat de verkoop aan MC Groep onrechtmatig was.

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam bepaalde woensdag dat de door de kamer aangewezen onafhankelijke bestuurder, Charlotte Insinger, een besluit mocht nemen over een eventuele verkoop, eventueel ook aan andere partijen. Volgens de NOS hebben huisbankier ING en zorgverzekeraar Achmea nu afgedwongen dat de verkoop aan MC Groep nu alsnog plaatsvindt.

Met het sluiten van de deal is ook afgesproken dat het naastgelegen Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis enkele onderdelen van het Slotervaart overneemt. Het gaat onder meer om de apotheekactiviteiten en oncologische neurochirurgie. Verder wordt in het Antoni van Leeuwenhoek een nieuwe intensive care gebouwd voor gezamenlijk gebruik.

De verkoop moet nog officieel worden goedgekeurd door het College Sanering Ziekenhuizen en de Autoriteit Consument en Markt.

Het Slotervaart is sinds eind vorig jaar inzet van een aandeelhoudersstrijd. Hoofdrolspelers zijn naast Erbudak de erven van haar zakenpartner Jan Schram, die nu Delta Onroerend Goed bezitten. De erven zouden aandelen in het Slotervaartziekenhuis hebben verkocht zonder deze als eerste aan Erbudak aan te bieden.

De Ondernemingskamer bepaalde in oktober dat er een onderzoek komt naar wanbeleid bij de twee aandeelhouders. Erbudaks investeringsvehikel Meromi en Delta Onroerend Goed worden sinds de uitspraak door Insinger bestuurd.