Logo_st_jansdal

Op woensdag 11 december is in Harderwijk het Mammacentrum geopend. In het Mammacentrum, dat onderdeel is van ziekenhuis St Jansdal, wordt borstzorg gegeven. Patiënten met een afwijking in de borst kunnen er binnen twee werkdagen terecht voor behandeling, begeleiding en controle. Dat meldt het St Jansdal.

Omdat het wachten op een uitslag veel onzekerheden met zich meebrengt, kent het Mammacentrum sneldiagnostiek. Dit betekent dat patiënten 's morgens komen voor een anamnese en lichamelijk onderzoek. Vervolgens wordt op dezelfde dag op de röntgenafdeling een mammografie, echografie en indien nodig een punctie of MRI gedaan. 's Middags krijgen patiënten de uitslag van de mammografie en het echo-onderzoek bij de verpleegkundig specialist mammacare of de chirurg. De uitslag van een eventuele punctie krijgt de patiënt twee dagen later bij de verpleegkundig specialist mammacare of chirurg.

Voor de zorg voor patiënten met kanker werkt het St Jansdal nauw samen met het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Op de nieuwe website van het Mammacentrum staat het hele traject rond de mammazorg omschreven. Voor een afspraak bij Mammacentrum Harderwijk is een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig. Een eerste afspraak kan gemaakt worden via de telefonische receptie van het ziekenhuis, 0341-463848.

© Nationale Zorggids