Logo_tjongerschans_ziekenhuis_heeerenveen_logo

Het aantal baby's dat vorig jaar geboren werd in ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen is met twintig procent toegenomen. De groei weerspiegelt de concentratietrend in de geboortezorg, zo meldt Skipr.

In totaal zijn er in 2013 1060 baby’s geboren in De Tjongerschans. Volgens het ziekenhuis heeft met name de toestroom vanuit de Kop van Overijssel bijgedragen aan de stijging. In de regio was het afgelopen jaar veel te doen over de herinrichting van de geboortezorg. Het Diaconessenhuis in Meppel besloot met ingang van 2013 de klinische verloskunde naar Zwolle te verhuizen en geen bevallingen meer te doen.

De Tjongerschans doet er naar eigen zeggen alles aan om het potentiële nieuwe patiënten naar de zin te maken. Het ziekenhuis is bezig met het inrichten van de kraam- en de kinderafdeling tot een geïntegreerd Centrum voor Moeder & Kind. Het principe van de gezinsgerichte zorg staat hierbij centraal. Uitgangspunt is dat ouders en kind na de bevalling zo veel mogelijk samen blijven, ongeacht of de moeder of haar kind gespecialiseerde zorg nodig hebben.

© Nationale Zorggids