Normal_teddy-bear-hospital2

Donderdag en vrijdag is het Teddy Bear Hospital van het VUmc in Amsterdam weer open. Kinderen kunnen langskomen met hun knuffels en poppen voor een consult of operatie. Op speelse wijze maken kinderen zo kennis met het ziekenhuis en zijn ze minder bang voor dokters en ziek zijn. Dit meldt Dichtbij.

Zo'n driehonderd kleuters uit de omgeving zijn uitgenodigd om met hun zieke teddybeer of pop naar het ziekenhuis te komen. Zij kunnen daar met hun knuffel terecht bij verschillende specialismen en afdelingen. De kleuters mogen langs de huisarts maar er kan ook een 'echte'  röntgenfoto gemaakt worden waarna zij het gebroken pootje van de knuffel in het gips kunnen laten zetten in de gipskamer. De kinderen krijgen na afloop allemaal een diploma als bewijs van deelname.

Ongeveer veertig 'dokters' zullen de knuffels beter maken door een operatie uit te voeren of een injectie toe te dienen. Voor studenten geneeskunde is dit een manier om hun communicatieve vaardigheden te trainen en met kinderen te leren omgaan.

© Nationale Zorggids