Logo_meander_medisch_centrum

Op 3 februari gaat Medisch Centrum de Mulderij in Leusden van start. Het centrum is een gezamenlijk initiatief van Meander Medisch Centrum en de huisartsen in Leusden en Achterveld. In de afgelopen maanden is hard gewerkt om het pand aan De Mulderij 2 geschikt te maken voor medische zorg. De officiële opening is later in het voorjaar. Dat meldt Medical Facts.

In het gebouw kunnen patiënten vanaf 3 februari terecht voor bloedonderzoek, een standaard röntgenfoto en een echo. De openingstijden voor bloedafname en het laten maken van een röntgenfoto zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 16.00 uur. Voor bloedafname en röntgenfoto kan een patiënt op deze tijden binnenlopen, met een aanvraag van de huisarts. Echografie is mogelijk op dinsdag en vrijdag gedurende deze uren. Voor 90 procent van de echografie-onderzoeken is een bepaalde voorbereiding nodig; de patiënt moet bijvoorbeeld nuchter zijn of een volle blaas hebben. Daarom is dit onderzoek alleen op afspraak (telefonisch via 033 – 850 87 00). Vanaf maandag 3 maart zal het centrum ook open zijn voor bloedafname en röntgenfoto op de dinsdagavonden van 16.00 tot 20.00 uur.

De huisartsen hebben dit gezamenlijke initiatief aangegrepen om goed in te kunnen spelen op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. De ruimte die de huisartsen huren, wordt verbouwd tot drie multifunctionele spreek/behandelkamers. In het voorjaar zullen hier de eerste spreekuren starten. Mensen met niet- complexe psychische problemen kunnen laagdrempelig bij de praktijkondersteuner ggz terecht.

De plannen voor de Leusdense zorglocatie kwamen in een stroomversnelling door de verhuizing van Meander Medisch Centrum op 23 december. Voor inwoners van dit deel van de regio Eemland is het ziekenhuis nu verder weg. Gezamenlijk ontwikkelen ziekenhuis en Leusdense huisartsen al enige tijd plannen voor de verdere invulling van het nieuwe medisch centrum.

© Nationale Zorggids