Normal_digitaal

Tien grote ziekenhuizen en zorginstellingen starten samen het e-learning platform ProfPortaal Zorg. De zorginstellingen zijn samen verantwoordelijk voor inhoud van het platform. Vanaf 1 maart zijn de eerste vijftig modules in ProfPortaal Zorg beschikbaar. Dat meldt Skipr.

Het ProfPortaal Zorg stelt zorginstellingen in staat om gezamenlijk e-learning-content te ontwikkelen, onderhouden en beheren. Met behulp van e-learning kunnen medewerkers leren en werken makkelijker met elkaar combineren.

Het portaal biedt kennis die volledig uit de praktijk afkomstig is en die daardoor direct toe te passen is. Het is de bedoeling dat de deelnemende ziekenhuizen en instellingen via het platform kennis zullen uitwisselen. Deelnemers kunnen zelf content aanleveren. Een redactieraad bewaakt de kwaliteit van de content.

ProfPortaal Zorg is een coöperatie waaraan de volgende instellingen meewerken: Landsteiner Instituut, Ziekenhuis Bronovo, Groene Hart Ziekenhuis, Medisch Centrum Haaglanden, De Zorgboog, Jeroen Bosch Ziekenhuis, St. Elisabeth Ziekenhuis, Zorggroep Noorderbreedte, Medisch Centrum Leeuwarden en Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen. Ook andere instellingen kunnen lid worden van het platform.

© Nationale Zorggids