Normal_download__2_

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg blijft de komende jaren spoedeisende zorg verlenen. In overleg met verzekeraar Achmea is besloten dat de afdelingen Spoedeisende Hulp (SEH), Intensive Care (IC) en de zorg voor mensen die een beroerte hebben gehad (CVA-zorg) gegarandeerd blijven bestaan. Dit meldt de Stentor. 

Zorgverzekeraars vinden dat er landelijk te veel ziekenhuizen zijn die spoedeisende zorg bieden. Om de concentratie ziekenhuizen met deze zorg te verminderen moeten daarom veel ziekenhuizen hun SEH-afdeling sluiten. Echter, het Röpcke-Zweers Ziekenhuis heeft nu afgesproken dat ook in de toekomst hun SEH, intensive care en CVA-zorg blijft bestaan. 
 
De Saxenburgh Groep, waaronder het ziekenhuis valt, is blij met de afspraak. "Dat betekent dat ook de verzekeraar vertrouwen heeft in ons als regionaal ziekenhuis," aldus Pauline Terwijn, lid van de Raad van Bestuur. Met deze beslissing wordt veel onduidelijkheid in de regio opgelost, aldus Terwijn. "Het pakt nu dus goed uit voor zorgverlening in de regio. Wij blijven het complete palet aan acute zorg leveren."
 
Jaarlijks bezoeken ongeveer 9.000 mensen de spoedeisende hulp in Hardenberg. Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis werkt momenteel al veel samen met andere zorgverleners uit de regio. 
 
© Nationale Zorggids