Normal_keizersnee_operatie_baby

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen biedt als eerste Drentse ziekenhuis nu ook de zogenoemde natuurlijke keizersnede aan, waarbij baby's in de operatiekamer direct bij de moeder op de borst worden gelegd. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Volgens gynaecoloog Annemarieke Koops van het WZA zijn al meer dan twintig baby's via een natuurlijke keizersnede geboren. 'Het is belangrijk voor de moeder-kind-hechting en het op gang komen van de borstvoeding. Voor de ouders is het ook veel fijner.' Tijdens een natuurlijke keizersnede kunnen ouders zien hoe hun kindje uit de buik wordt gehaald. In het WZA wordt de nieuwe werkwijze nu standaard toegepast, behalve als het medisch niet verantwoord is of als ouders het niet willen.

Landelijk wordt bijna een kwart van de kinderen via een keizersnede geboren. Ook Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen werkt aan het mogelijk maken van natuurlijke keizersnedes. In het UMCG en het Martini Ziekenhuis in Groningen worden keizersnedes al langer op deze manier uitgevoerd.

© Nationale Zorggids