Logo_logo-rijnstate

Met ingang van deze week krijgen patiënten die in het Rijnstate Ziekenhuis onderzocht worden of ze borstkanker hebben op dezelfde dag de uitslag van hun onderzoek. Tot voor kort moesten mannen en vrouwen met een verdenking op borstkanker 2 dagen wachten. De eendagsdiagnostiek is mogelijk doordat specialisten iedere dag met elkaar overleggen en door nieuwe apparatuur. Dit meldt De Gelderlander. 

Het Ziekenhuis Rijnstate Arnhem kan patiënten die bang zijn dat ze borstkanker hebben op dezelfde dag al hun onderzoeksuitkomsten geven doordat er geinvesteerd is in nieuw apparatuur voor pathologisch onderzoek. Het weefsel kan daardoor sneller onderzocht worden. Daarnaast gaan specialisten elke dag met elkaar overleggen en is het mogelijk om de patiënt op dezelfde dag te vertellen of er wel of geen borstkanker gevonden is. 
 
Aldus een woordvoerder van Rijnstate kunnen nog niet veel ziekenhuizen eendagsdiagnostiek bieden aan patiënten met mogelijke oncologische aandoeningen. In de regio Gelderland kan alleen het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen dit. 
 
© Nationale Zorggids