Geparkeerde auto's

Medewerkers van het Reinier de Graafziekenhuis in Delft hebben een brief ontvangen van het ziekenhuis waarin staat dat er een enorme rekening in betaling gebracht wordt bij personeel dat parkeert in de wijk naast het ziekenhuis. In de brief staat dat omwonenden geklaagd hebben bij de gemeente en de ziekenhuisdirectie. Dit meldt Omroep West. 

Met de brief wil de directie de medewerkers duidelijk maken dat ze hun vervoersmiddel in de parkeergarage van het ziekenhuis moeten plaatsen. Aldus de brief zouden omwonenden klagen over de grote hoeveelheid auto’s van ziekenhuispersoneel dat in de wijk geparkeerd wordt. 
 
Het ziekenhuis waarschuwt dat de gemeente mogelijk kosten aan het ziekenhuis gaat berekenen als zij maatregelen moeten treffen om de omwonenden tegemoet te komen. Er zou mogelijk een betaald vergunningssysteem ingevoerd gaan worden, aldus de directie. De gemeente heeft in een reactie laten weten “geen plannen voor een betaald parkeerregime” te hebben.
 
Daarnaast wordt er ook geschreven dat het nieuwbouwproject mogelijk vertraging oploopt door het parkeerprobleem. ‘Er is geen sprake van een dreigende vertraging, maar het zou misschien kunnen gebeuren’, zegt een woordvoerder van het Reinier de Graaf.
 
De brief kan wellicht wat harder over komen dan bedoeld, gaf de woordvoerder toe. “We willen gewoon een goede relatie met onze buren, en die staat met alle auto’s in de wijk onder druk. Daar spreken we onze medewerkers op aan”. 
 
© Nationale Zorggids