Normal_tweedekamer

Coalitie en oppositie hebben vandaag nog geen akkoord weten te bereiken over extra geld voor de zorg. Dat bleek na overleg tussen de top van het kabinet en de fractievoorzitters van de regeringspartijen VVD en PvdA en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP. Eerder vandaag schoven ook minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid bij het overleg aan. Dat meldt de Volkskrant.

Het overleg zal vanavond worden hervat. Van Rijn heeft laten weten zo snel mogelijk duidelijkheid te willen krijgen, omdat de plannen voor de langdurige zorg volgende week in de Tweede Kamer worden behandeld.

De partijen zijn het er over eens dat er extra geld nodig is om de overheveling van zorg van het Rijk naar de gemeenten goed te laten verlopen. Er is echter nog geen overeenstemming over de hoeveelheid en of er structureel geld bij moet.

PvdA en ChristenUnie willen het liefst 200 tot 250 miljoen euro structureel extra. VVD, D66 en SGP zijn er niet van overtuigd dat dat nodig is, maar willen wel dat de gemeenten voldoende geld hebben om de nieuwe taken goed te regelen.

© Nationale Zorggids