Normal_speelwanden_in_meander

In het Meander Medisch Centrum zijn in 23 wachtruimtes voor kinderen komen speciale speelwanden geïnstalleerd. De kinderspeelwanden zorgen op een speelse manier voor afleiding in het ziekenhuis, zo meldt het MMC in een persbericht.

Kleurrijke speelattributen als puzzels, speelpanelen en ontdektorens zijn op stahoogte van het kind gemonteerd aan een wand, op een speeltafel of op een draaibare zuil. 

Op 15 april werden de kinderbelevingswanden in Meander onthuld door Cor den Daas, president van de Kiwanis Club Leusden. Hiermee werden de wanden officieel geschonken aan het ziekenhuis. Den Daas zei: 'Een ziekenhuis is voor de meeste kinderen een spannende omgeving.  Doordat ze op hun gemak kunnen spelen, neemt de spanning af. We hebben sinds 2013 op diverse manieren actie gevoerd om het sponsorbedrag bijeen te krijgen. Ik ben trots dat we dit hebben kunnen realiseren.'

De Kiwanis Club zal zich blijven inzetten voor de Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum. Zo wordt op 14 mei het Aspergediner in restaurant De Mof georganiseerd, waarvan de opbrengst is bestemd voor de revalidatietuin met kinderspeelplaats. Aanmelden hiervoor is nog mogelijk via www.kiwanisclubleusden.nl.

© Nationale Zorggids