Steunpunt Lotgenoten MeshedUp.eu

Volgens het Steunpunt Lotgenoten MeshedUp.eu zijn meerdere vrouwen overleden na implantatie van 'bekkenbodemmatjes.' Dit meldt de Telegraaf. 

Volgens het Steunpunt zijn er honderden Nederlandse vrouwen die klachten hebben na een bekkenbodemmatje geïmplanteerd te hebben gekregen. Sommigen van hen zijn bezweken aan jarenlange gezondheidsklachten, anderen stapten zelf uit het leven vanwege de ondraaglijke pijn die het matje veroorzaakt. 
 
Het bekkenbodemmatje is een prothese van het kunststof polipropyleen en wordt gebruikt ter behandeling van verzakkingen van organen in de onderbuik van de vrouw. Er is al jaren kritiek op het gebruik van het implantaat, vanwege de ernstige complicaties die bij de patiente kunnen ontstaan. Maria Smit van het steunpunt zegt daarover: “Veel artsen willen echter nog altijd niets negatiefs horen over deze behandelmethode via prothesematjes, ook al zijn ze ervan op de hoogte hoe sommigen na de implantatie lijden.” 
 
De Inspectie voor de Gezondheidszorg adviseerde artsen vorig jaar terughoudend te zijn met het plaatsen van het implantaat.