Normal_school_rolstoel_gehandicapt

TV West start deze week met de uitzending van een nieuwe realityserie waarin revaliderende patiënten worden gevolgd die bezig zijn met hun herstel. Acht weken lang volgt het programma 'Pure Kracht' zeven revaliderende patiënten, die met veel doorzettingsvermogen hun strijd aangaan met tegenslagen. Dat meldt omroep West.

Het programma Pure Kracht volgt bijvoorbeeld de 11-jarige Walid, die door een erfelijke aandoening moeite heeft met lopen en op school vaak geperst wordt. Door mee te doen aan Pure Kracht laat hij zien dat hij een normale jongen is. Sita is 21 en leeft als gevolg van ziekte op sondevoeding. Ze heeft onlangs een nieuwe heup gekregen. Sita: 'Nog steeds is het zwaar en misschien word ik niet meer beter. Maar ik blijf altijd vechten.'

Maureen (46) is moeder van twee dochters en juffrouw op een basisschool. Ze viel uit een wandrek, was negen dagen buiten bewustzijn en heeft nu ‘Niet Aangeboren Hersenletsel’. Maureen: 'Ik ben blij dat ik nog leef, ik vind het echt een cadeautje.' Ook voor Fred (52) is het centrum Sophia Revalidatie van grote betekenis. Zijn been is geamputeerd en hij leert in het centrum onder meer hoe hij moet omgaan met zijn prothesebeen.

Sophia Revalidatie is een van de grootste revalidatiecentra van Nederland. Op acht locaties in Den Haag, Zoetermeer, Gouda en Delft worden jaarlijks 5.500 mensen behandeld van alle leeftijden. ‘Pure Kracht – de helden van Sophia Revalidatie’ is tussen 23 april en 25 juni op woensdagen te zien op TV West vanaf 17.00 uur.

© Nationale Zorggids