Normal_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De genomineerden voor de shortlist van de IGZ ZorgVeiligPrijs zijn: AMC Amsterdam, Antonius Ziekenhuis Sneek en GGZ Oost Brabant. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vindt het belangrijk om positieve prestaties op het gebied van patiëntveiligheid te belonen. Daarom reikt de IGZ op 19 juni tijdens het Patiëntveiligheidscongres voor de zesde keer de ZorgVeiligPrijs uit.

Voor de prijs zijn de volgende initiatieven genomineerd: 'Oefening baart veiligheid' van de afdeling verloskunde in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam, 'Operatie cockpit' van het Antonius Ziekenhuis in Sneek en 'gangmakers en veiligheidsoverleggen' van GGZ Oost Brabant.

De ZorgVeiligPrijs is een beloning voor het beste initiatief op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid in de zorg. Door goede initiatieven zichtbaar te maken kan men van elkaar leren en verbetert de kwaliteit van zorg. Aanbieders van zorg, maar ook medische producten en preventie komen in aanmerking voor de prijs. Er werden dit jaar 39 initiatieven ingezonden. Acht daarvan bereikten de longlist en tenslotte zijn er drie genomineerden.

Vanwege mogelijk conflicterende belangen is Ronnie van Diemen (inspecteur generaal IGZ) teruggetreden als juryvoorzitter en was zij niet betrokken bij de keuze van de drie genomineerden. Ronnie van Diemen was tot 2012 bestuursvoorzitter bij GGZ Oost Brabant.

© Nationale Zorggids