Logo van sponsor stichting Barcode for Life
Het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT) is uitgebreid naar zeven ziekenhuizen. Het VU Medisch Centrum, UMC Groningen, AMC en Meander Medisch Centrum hebben zich bij de organisatie aangesloten. Het CPCT heeft tot doel kankerbehandeling te personaliseren. Dit meldt Skipr. 
 
Samen met het UMC Utrecht, het Antoni van Leeuwenhoek en het Erasmus MC Kanker Instituut gaan de nieuwe ziekenhuizen zich inzetten voor het bieden van een kankerbehandeling die gebaseerd is op de genetische eigenschappen van de tumor.  
 
Sinds 2010 wordt er in Nederland al intensief samengewerkt tussen kankercentra op het gebied van DNA onderzoek. Het CPCT kan haar onderzoeksactiviteiten uitbreiden nu nog vier ziekenhuizen zich aangesloten hebben. Het CPCT hoopt in de toekomst een landelijke netwerk te creëeren waarin alle academische medische centra bij aangesloten zijn. Ook zijn topklinische ziekenhuizen welkom om zich aan te sluiten. 
 
Het CPCT wordt financieel mogelijk gemaakt door de stichting Barcode for Life. Daarnaast zijn er diverse subsidiegevers, zoals KWF Kankerbestrijding en het Nuts Ohra Fonds. 
 
© Nationale Zorggids