Logo ZRTI

Het Zeeuws Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) is door patiënten beoordeeld als beste radiotherapiecentrum van Nederland. In een onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van radiotherapiecentra kwam het ZRTI met een cijfer van 9,5 als winnaar uit de bus. Aan het onderzoek deden zeventien van de twintig centra mee. Dit meldt Omroep Zeeland. 

Uit het onderzoek blijkt dat de patiënten zeggen dat er een goed contact is tussen patiënten, medisch specialisten en de overige medewerkers. Ook spraken de patiënten hun waardering uit voor de deskundigheid van de zorgverleners. De informatie die wordt verstrekt, de communicatie met de patiënten en de nazorg werden goed beoordeeld. 97,2 procent van de patiënten gaf in het onderzoek aan dat zij ‘beslist wel’ het ZRTI aan zouden bevelen bij anderen. 
 
De vestiging van ZRTI in Vlissingen bestaat ruim dertig jaar. Circa 1200 patiënten worden per jaar behandeld in het centrum. In juli wordt een tweede vestiging geopend. Deze komt in Roosendaal, naast het Franciscus Ziekenhuis. 
 
© Nationale Zorggids