Teken van transgenders

Zorgverzekeraars willen snel met het VUmc om tafel om de problemen in de transgenderzorg te bespreken. De verzekeraars vinden dat er een oplossing moet komen voor de oplopende wachtlijst voor transgenderzorg. Momenteel heeft het VUmc een patiëntenstop vanwege een conflict met de zorgverzekeraars. Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland. 

De zorgverzekeraars willen in gesprek gaan over de capaciteit van de transgenderzorg. Daarom hebben ze aangekondig met het VUmc om tafel te gaan over een mogelijke oplossing zodra het ziekenhuis informatie over de transgenderzorg openbaar heeft gemaakt. Het ziekenhuis kondigde op 3 mei aan dat het bereid is zijn expertise te gaan delen.
 
De zorgverzekeraars zijn blij met het aanbod van het VUmc om volledige inzage te geven in de kosten en tarieven van de transgenderzorg. De gesprekken tussen het ziekenhuis en de zorgverzekeraars zullen plaatsvinden op grond van deze informatie. 
 
De zorgverzekeraars willen een oplossing vinden, maar geven te kennen verbaasd te zijn over de problemen. De meeste hadden eind vorig jaar contractuele afspraken met het ziekenhuis gemaakt. Het ziekenhuis heeft echter een patiëntenstop ingeroepen omdat zij ondanks de afspraken met de zorgverzekeraars geld toe zouden leggen op iedere transgenderbehandeling.  
 
© Nationale Zorggids