Logo AMC

‘Topsportvriendelijke Werkgever,’ zo mag het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam zichzelf noemen. Op donderdag ontving het AMC het keurmerk, een initiatief van Randstad, NOC*NSF en Stichting Sport & Zaken. “AMC heeft het keurmerk meer dan verdiend. Mooi om te zien dat topsport en werken in de zorg prima samen kunnen gaan,” vindt Bram Ronnes, programmamanager van Goud op de Werkvloer. Dit meldt Randstad in een persbericht. 

Op donderdag ontving Maas Jan Heineman, lid van de Raad van Bestuur van het AMC, het keurmerk uit handen van Erben Wennemars en Operationeel Directeur bij Randstad, Jeroen Zwinkels. Werkgevers die topsportvriendelijke stage- of werkplekken aanbieden aan (ex) topsporters komen in aanmerking voor dit keurmerk. 
 
Het AMC heeft het keurmerk gekregen omdat het Esmé Kamphuis, Rogier Postma en Marije Smits de gelegenheid heeft gegeven bij het AMC een maatschappelijke carrière te ontwikkelen. Esmé Kamphuis is arts in de gynaecologie en piloot van het Nederlands bobsleeteam. Rogier Postma is stafadviseur planning & control en lid van Nationaal Mixed Beach Team frisbee en Marije Smits is promovendus Kindergastro-enterologie en paralympisch atlete.
 
Volgens Bram Ronnes bewijst het AMC aan andere werkgevers dat werken in de zorg en topsport prima samen kunnen gaan. Via het initiatief Goud op de Werkvloer zijn inmiddels ruim 250 sporters aan het werk gegaan. 
 
© Nationale Zorggids