Het Meander Medisch Centrum
Op 6 juni 2014 zal Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet het nieuwe gebouw van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort openen. Jaren van voorbereiding, planning en bouw zullen bekroond worden met de officiële opening. 
 
De opening zal plaatsvinden in een besloten bijeenkomst. Toch kunnen mensen komen kijken naar de openingshandelingen. Deze zullen rond 15:30 bij de hoofentree aan de Maatweg in Amersfoort te zien zijn. Onder zang en muziek zal Prinses Margriet het nieuwe deel van het Meander Medisch Centrum openen. 
 
Op 7 juni, de dag erna, wordt er een publieksdag gehouden. Iedereen is dan welkom om het nieuwe onderdeel van het ziekenhuis te bezichtigen. Er wordt verwacht dat er veel publiek zal komen, daarom is het noodzakelijk om vooraf aan te melden voor deze dag. Vanaf 12 mei kan dat op deze website. Kaarten kunnen ook afgehaald worden bij de VVV of het nieuwe Eemhuis. 
 
In 1965 startte Prinses Margriet een opleiding tot Rode Kruis-helpster Eerste Klasse in Ziekenhuis de Lichtenberg, één van de voorlopers van het huidige Meander Medisch Centrum. Prinses Margriet heeft daarom een bijzondere betekenis voor het Amersfoortse ziekenhuis.
 
© Nationale Zorggids