Logo_logo_spaarne_ziekenhuis_zkh

Het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp biedt patiënten en bezoekers kamers aan met een exclusieve en persoonlijke uitstraling. Eind vorig jaar kreeg de afdeling oncologie al een comfortabele wachtruimte met een huiselijke sfeer. De inrichting van het ziekenhuis wordt verzorgd door het Haarlemse bureau All-In Living, dat vaker werkt voor zorginstellingen.

Het bureau verzorgt dit jaar de nieuwe inrichting van vijf familiekamers en twee kamers voor patiënten in hun laatste levensfase. Dit project wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Vrienden Spaarne Ziekenhuis.

Volgens Wendy Roos, fondsenwerver van deze stichting, past de verbetering goed bij hun missie, waarin wordt gewerkt aan het mogelijk maken van innovatieve zorgprojecten en projecten die zorg en verblijf voor de patiënt verbeteren of prettiger maken. 'We hebben aan All-In Living gevraagd om een warme, huiselijke sfeer te creëren waarin patiënten en hun naasten zich prettig en aangenaam zullen voelen. Voor een aantal patiënten is een laatste levensfase in het ziekenhuis de enige mogelijkheid. De privacy en veiligheid in de nieuwe kamers zullen meer ruimte bieden voor gesprekken, bijvoorbeeld over zingeving. Dit zal zeker een bijdrage leveren aan een betere terminale zorg in het Spaarne Ziekenhuis', aldus Roos. De kamers zullen aan het eind van de zomer worden opgeleverd.

© Nationale Zorggids