Logo_cwz_logo_nijmegen

Wie in het weekend op het voetbalveld of in de sportzaal een blessure oploopt, kan voortaan direct na het weekend terecht in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Het Nijmeegse ziekenhuis start vanaf 1 juni op de maandagen een speciaal voetbalspreekuur. 

De afdeling orthopedie ontvangt momenteel per week ongeveer dertig geblesseerde voetballers en andere sporters. Om deze patiënten zo snel mogelijk te kunnen helpen staat er tijdens het nieuwe voetbalspreekuur een team orthopeden klaar om de diagnose te stellen en een eventuele behandeling direct in gang te zetten. Radiologie (röntgenfoto’s), sportgeneeskunde, fysiotherapie en andere afdelingen kunnen direct worden ingeschakeld, waar dat nodig is.

Een voetbalwedstrijd bestaat uit een eerste en een tweede helft, soms gevolgd door de bekende 'derde helft' in de kantine. Voor heel wat actieve sporters komt er nog een ongewenste 'vierde helft' achteraan: pijnklachten aan gewrichten, botten of spieren waarvan de sporter niet weet of het ernstig is of niet. Soms wordt er nog even gewacht, maar vaak wordt op maandag de huisarts ingeschakeld. Deze patiënten kunnen nu op dezelfde dag nog terecht bij het voetbalspreekuur, waar overigens ook basketballers, volleyballers en andere sporters terecht kunnen

Voor trainers en verzorgers van de regionale voetbalverenigingen organiseert het CWZ binnenkort samen met de medische staf van de Nijmeegse voetbalvereniging N.E.C. een avondsymposium over voetbalblessures. Het symposium vindt plaats aan de vooravond van het WK voetbal, op woensdag 11 juni in het stadion van N.E.C.

© Nationale Zorggids