Glas melk

(Novum) - FrieslandCampina betaalt twee jaar lang de logistieke kosten van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Dat meldt de zuivelonderneming maandag. Ook stelt het bedrijf kennis op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteitsbehoud en gezonde voeding beschikbaar.

Het doel van de samenwerking is om mensen die onder de armoedegrens leven te voorzien van zuivelproducten. Door het overnemen van de kosten ontstaat een betere verspreiding van producten als melk, boter en yoghurt over de lokale afdelingen van de voedselbankorganisatie, zo verwacht FrieslandCampina. Het bedrijf levert jaarlijks een miljoen producten aan de voedselbank.

Leo Wijnbelt, voorzitter van de voedselbankorganisatie, noemt de samenwerking 'belangrijk'. "Zuivel bevat van nature belangrijke voedingstoffen zoals eiwitten, vitaminen en calcium. De aanvoer van zuivelproducten naar alle voedselbanken van Nederland is daarom een belangrijke vervolgstap in de reeds bestaande samenwerking met FrieslandCampina", aldus de voorzitter in een verklaring.

Vorig jaar vroegen 35 duizend gezinnen om hulp van de voedselbank, een stijging van dertig procent in vergelijking met 2012. De Vereniging van Voedselbanken Nederland, waarbij 149 voedselbanken zijn aangesloten, helpt ongeveer dertigduizend gezinnen. In maart meldde de organisatie dat het niet lukte ieder gezin een volwaardig voedselpakket te geven.