Normal_niezen_-_hooikoorts

Op donderdag 19 juni 2014 organiseert de afdeling KNO van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) de 'Avond van de allergie'. De avond is bedoeld voor mensen met een allergie voor pollen en andere belangstellenden. Dat meldt het WZA in een persbericht.

Naar schatting 15 tot 30 procent van de Nederlanders heeft een pollenallergie. De hiermee gepaard gaande klachten hebben een vaak een behoorlijke impact op iemands leven. Het aantal mensen met een allergie lijkt volgens deskundigen alleen maar groter te worden, als gevolg van veranderingen in klimaat en levensstijl. Met de juiste diagnose, voorzorgsmaatregelen en behandeling, kan de kwaliteit van leven van patiënten vaak met sprongen vooruitgaan.

Tijdens de bijeenkomst komen er verschillende vragen aan bod. Wat is hooikoorts precies? Hoe wordt de diagnose gesteld? Hoe wordt het behandeld? Daarnaast kunnen aanwezigen zich ter plekke laten testen of zij zelf allergisch zijn.

De Avond van de allergie vindt plaats op donderdag 19 juni van 18.45 uur tot 20.15 uur in het WZA aan de Europaweg-Zuid 1 in Assen. Belangstellenden kunnen zich telefonisch aanmelden bij de poli KNO (0592) 32 52 25 of via de website van het WZA: www.wza.nl/patienten/agenda.

© Nationale Zorggids