Logo_sint_lucas_andreas_amsterdam_logo

Huisartsen kunnen hun patiënten nu voortaan ook digitaal naar het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) in Amsterdam doorverwijzen. De nieuwe mogelijkheid moet voor meer gemak en efficiëntie zorgen voor zowel de patiënt, de huisarts als het ziekenhuis. Dat meldt het SLAZ.

Met de digitale verwijsapplicatie ZorgDomein kiest de huisarts samen met de patiënt voor een ziekenhuis op basis van actuele informatie over onder andere zorgaanbod, toegangstijden en verwijscriteria. Het ziekenhuis krijgt bij een digitale doorverwijzing voorafgaand aan het consult te zien wat de verwijsreden is met de benodigde informatie en kan de patiënt daardoor bij de juiste arts of voor het juiste spreekuur of onderzoek inplannen. Het consult wordt hierdoor voor de patiënt kwalitatief beter.

Volgens Willy Klopper, projectleider ZorgDomein in het SLAZ, biedt goed doorverwijzen voordelen voor alle betrokkenen: ‘De patiënt komt via ZorgDomein direct op het juiste spreekuur terecht en kan zich optimaal voorbereiden op het consult of onderzoek. Dat scheelt de patiënt niet alleen een hoop tijd en ongemak maar zorgt ervoor dat het gehele traject efficiënter verloopt. Een ander groot voordeel is dat de specialist voorafgaand aan het consult al beschikt over een digitale verwijsbrief met alle benodigde informatie voor een kwalitatief goed consult.’

Naast digitaal doorverwijzen kan de huisarts via ZorgDomein in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis ook diagnostiek aanvragen voor radiologie, functieonderzoek en endoscopisch maag- en darmonderzoek. Ook is het mogelijk laboratoriumonderzoeken aan te vragen via ZorgDomein.

Het digitaal doorverwijzen groeit in populariteit. Steeds meer huisartsen en ziekenhuizen werken met ZorgDomein. De applicatie geeft de ziekenhuizen de kans om zich te profileren bij huisartsen, die op hun beurt de patiënt optimaal informeren over het ziekenhuisaanbod en hierdoor op een goede manier doorverwijzen.

© Nationale Zorggids