Logo_st_antonius

Tijdens de informatiemarkt over kanker op 21 juni in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht worden er twee zogenoemde co-creatie sessies georganiseerd over de invulling van zorg rondom kanker. Samen met (potentiële) patiënten wil het ziekenhuis nadenken over de thema’s relatie arts en patiënt en de fysieke uitstraling van afdelingen. Dat meldt het St. Antonius in een persbericht.

De twee sessies vinden plaats op zaterdag 21 juni. De eerste sessie is van 10.30 tot 11.30 uur en draait om de vraag hoe de relatie tussen arts en patiënt eruit moet zien. De tweede sessie vindt plaats van 13.00 tot 14.00 uur en draait om de vraag: In hoeverre is de fysieke uitstraling van een afdeling van belang en de afdeling Radiologie in het bijzonder?

Alle geïnteresseerden - al dan niet patiënt, familie, vrienden en/of bekenden - zijn welkom om mee te discussiëren. Ook enkele artsen en verpleegkundigen van het St. Antonius Ziekenhuis en vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen zullen deze sessies bijwonen om mee te discussiëren.

Aanmelden kan via een e-mail naar onderzoek@antoniusziekenhuis.nl, onder vermelding van naam, telefoonnummer en gewenste sessie. Het aantal plaatsen is beperkt; toelating geschiedt op volgorde van binnenkomst van de e-mail.

Op zaterdag 21 juni is er van 10.00 tot 16.00 uur tevens een informatiemarkt over kanker. Deze markt is bedoeld voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker of geïnteresseerd is in het onderwerp. Er zijn diverse informatiestands met artsen, verpleegkundigen, patiëntenverenigingen en organisaties op het gebied van voeding, (uiterlijke) verzorging, beweging en psychosociale zorg. Ook zijn er vier Open Colleges voor borst-, darm-, prostaat of longkanker onder leiding van Charles Groenhuijsen. Meer informatie hierover is te vinden op www.antoniusziekenhuis.nl/kankercentrum.

© Nationale Zorggids